(123)456 7890 demo@coblog.com

Några fördelar med häckplantor

Några fördelar med häckplantor

Häckar är ett utmärkt tillskott till alla trädgårdsscener och har varit en av konstanterna bland trädgårdsmästare, jordbrukare och trädgårdsmästare i många år. De har kommit långt när det gäller odling,

Beroende på storleken på trädgården gör häckplantor utmärkt screening. Täcka över oönskade saker som pannor eller gömma försummade trädgårdar som grannar din egen. I större fastigheter kan de skapa separata “rum” i en enda trädgård, en fantastisk funktion för dem som kan ta den.

Trädgårdar med ett stort antal känsliga eller känsliga växter kräver ofta någon form av skydd för att undvika förlust av lövverk eller störta i kraftiga vindar. Häckar fungerar i många fall bättre än normala hinder och undviker turbulensen som en solid mur skapar.

Ett brett utbud av häckplantor är tillgängliga, du kan välja en som matchar dina krav och klimat. Ditt lokala plantskola eller online-plantskolor som hackvaxter-heijnen.se kan ge förslag som hjälper dig att utföra processen.

Beroende på tjockleken på funktionen ska en och en halv meter häck minska vindhastigheten med cirka 50% från åtta meter bort. Om den här funktionen är viktig för dig investerar du i en Evergreen häck som inte förlorar sina löv på vintern. Det är värt att notera att de inte bara fungerar som vindskydd. De flesta häckar erbjuder också avsevärt skydd mot buller, vilket begränsar bullret från din trädgård och minskar ljudet av närliggande djur eller fordon.

De ger också ett utmärkt hem för vilda djur, om de odlas på lämpligt sätt. En mindre formell blandad häck är lämplig för ett större antal fåglar och däggdjur, vilket skapar skydd och matkällor.

Slutligen kan prydnadsvärdet på häckar inte underskattas. De har inte visat sig vara så populära över tiden helt enkelt på grund av deras användbarhet. En väl kultiverad häck kan vara ett vackert tillskott till vilken trädgård som helst, från teknisk topiary till blommande häck.

Leave a Reply